Πάμε κέντρο;

26 04 2010

Το Σαββάτο ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δοκίμασε αυτό που καμία δημοτική αρχή και κανένας άλλος φορέας δεν τόλμησε -έστω και για μια μέρα- όλα αυτά τα χρόνια. Να πεζοδρομήσει το εμπορικό κέντρο της πόλης. Παρά το έλλειμμα ενημέρωσης και το πρόχειρο της πρωτοβουλίας η προσπάθεια σίγουρα είναι θετική και μπορεί να μας δώσει χρήσιμα συμπεράσματα.

Η πρώτη αποτίμηση έκανε λόγο για θετική ανταπόκριση του κοινού, όχι όμως και για αύξηση του τζίρου των καταστημάτων. Λογικό, αφού μια τέτοια κίνηση χρειάζεται χρόνο για να ωριμάσει και να φέρει τους καταναλωτές πίσω στο κέντρο. Επιπλέον χρειάζεται καλύτερες υποδομές και συνδυαστικές κινήσεις, όπως δωρεάν συγκοινωνίες, προγράμματα park & ride ή επιπλέον χώρους στάθμευσης πέριξ της αποκλεισμένης περιοχής.

Μένει να δούμε αν το μέτρο θα δοκιμαστεί και πάλι…


Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

One response

27 04 2010
ο δείμος του πολίτη

Κι εμένα -ως κοινό- μου άρεσε η όλη φάση. Ωστόσο, διαφωνώ ακόμη με το παραλιακό παρκάρισμα. Ο εμπορικός σύλλογος δεν ενδιαφέρεται -και φυσικό είναι μέσα στη συντεχνιακή λογική του- για την εικόνα ή τους πεζούς (εκεί βλέπετε δεν έχει καταστήματα) ούτε για το κακό προηγούμενο που δημιουργείται στη συνείδησή μας και την παπαγεωργοπουλική πολιτική.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: