Περικυκλώνουμε τη ΔΕΘ

5 12 2008
ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ
ΣΤΙΣ 6/12 ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΔΕΘ & Γ’ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Τα προβλήματα των ελάχιστων ελεύθερων δημόσιων χώρων και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της Θεσσαλονίκης, με αιχμή την ατμοσφαιρική ρύπανση, είναι γνωστά και καταγεγραμμένα. Η κοινωνία των πολιτών οφείλει πλέον να αναλάβει κοινές συλλογικές δράσεις για την αλλαγή της ασφυκτικής καθημερινότητάς μας.
Η δημοτική κίνηση «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» και ο Γιάννης Μπουτάρης κάλεσαν με επιστολή τους τον Οκτώβριο τις δημοτικές παρατάξεις και τις κινήσεις πολιτών σε μια συγκεκριμένη κοινή δράση: Περικύκλωση της ΔΕΘ και του Γ’ Σώματος Στρατού με αίτημα να απελευθερωθούν το ταχύτερο αυτοί οι τόποι στην καρδιά της πόλης από τις σημερινές τους χρήσεις και να αποδοθούν ως δημόσιοι χώροι πρασίνου στη χρήση των Θεσσαλονικέων.
Δηλώσαμε εξαρχής ότι στο κάλεσμα αυτό δεν διεκδικούμε πρωτοκαθεδρίες και αρχηγιλίκια αλλά επιδιώκουμε την κοινή ισότιμη δράση για ένα αίτημα στο οποίο όλοι κατά καιρούς έχουν εκφράσει δημοσίως την ευαισθησία τους.
Συνεπείς στις δηλώσεις μας αποφασίσαμε να στηρίξουμε την αντίστοιχη πρωτοβουλία που ανέλαβαν 13 κινήσεις πολιτών και να βρεθούμε όλοι μαζί προκειμένου να ασκήσουμε την ισχυρότερη δυνατή πίεση για την υλοποίηση του αιτήματός μας.
Καλούμε κάθε πολίτη που νοιάζεται για την πόλη το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στο Γ’ΣΣ να διεκδικήσουμε από κοινού ΜΙΑΝ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΥΞΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Περισσότερα στο http://thesskinisis.wordpress.com/

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: