Πάρκο αντί εκθέσεως

6 06 2008

Φαντάζεστε τη Θεσσαλονίκη χωρίς τα κακάσχημα κτίρια της ΔΕΘ;

Δείτε μια πρόταση που περιλαμβάνει ένα τεράστιο πάρκο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με μονοπάτια, ποδηλατόδρομους και λίμνες, με μοναδικά κτίρια το Παλαί ντε Σπορ και 2 βοηθητικά κτίρια παραπλεύρως.

Επιπλέον διατηρείται μια λεωφόρος στο μέσο του πάρκου που ενώνει την Ν. Γερμανού (από την Πλατεία ΧΑΝΘ) με την Εγνατία και μέσω του ΑΠΘ με την Αγίου Δημητρίου και την έξοδο προς την Περιφερειακή οδό.

Η πρόταση μπορεί να συμπεριλάβει και υπόγειο πάρκινγκ κάτω από τα κτίρια της οδού Αγγελάκη και κάτω από τα κτίρια του Παλαί ντε Σπόρ, ώστε να συνδυάζονται με το σταθμό μέτρό στο Συντριβάνι.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγάλη ανάλυση)

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

4 Σχόλια

26 08 2008
Oktabitos

Εξαιρετική ιδέα!
Όποιος δήμαρχος υλοποιήσει αυτή την ιδέα με ευλάβεια, θα μείνει στην ιστορία της Θεσσαλονίκης ως ο καλύτερος δήμαρχος!

Εγώ πάντως αν ήμουν δήμαρχος θα έβαζα μπρος για το καλύτερο πάρκο της Ευρώπης… μέσα στη Θεσσαλονίκη.

28 08 2008
anakiklosis

Γιατί να μην μετακινηθεί και το ΓΣΣ και να φτάνει το πάρκο μέχρι την παραλία;Θα έχουμε ένα μητροπολιτικό πάρκο στη μέση της πόλης!!!Επίσης ίσως θα έπρεπε να αρχίζει να μπαίνει στα σκαρία η μετακίνηση του πανεπιστημίου ή να μετατραπεί όλο το campus σε green zone ώστε να ενωθεί με το υπόλειπο πάρκο! Θέλετε και καλύτερη ιδέα; έτσι απο πάνω μπορεί να ενωθεί με το σειχ σου kai apo κατω με την παραλία. Ένα δάσος στη μέση της πόλης!

16 09 2008
skg2020

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΘ Δυτική Θεσσαλονίκη προκρίνει η πλειοψηφία των φορέων [1]

Μπορεί η εξαγγελία του πρωθυπουργού από το βήμα της 73ης ΔΕΘ, για τη μετεγκατάσταση του εκθεσιακού κέντρού της Θεσσαλονίκης, να σηματοδοτεί νέες προοπτικές για την πόλη και τη ΔΕΘ και να δημιουργεί ικανοποίηση τόσο στις διοικήσεις της ΔΕΘ ΑΕ και της Helexpo όσο και στους φορείς της πόλης, ωστόσο ένα νέο κεφάλαιο φαίνεται να ανοίγει, αυτό της επιλογής της περιοχής όπου θα χωροθετηθεί το νέο Εκθεσιακό Κέντρο

της Λίνας Τσιρέκα

Η εξαγγελία του Κ. Καραμανλή έρχεται σε μία περίοδο που οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ βρίσκονται αντιμέτωπες με το έντονα ανταγωνιστικό διεθνές εκθεσιακό επιχειρηματικό προσκήνιο. Στόχος τόσο για τις διοικήσεις της ΔΕΘ και της Helexpo όσο και των φορέων της πόλης είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου, ευρωπαϊκών προδιαγραφών εκθεσιακού κέντρου, που θα αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους εκθέτες όσο και για τους επισκέπτες, που σήμερα μοιάζουν να δυσανασχετούν με τη γερασμένη εικόνα που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις της.
Όπως όλοι συμφωνούν, θα πρέπει να γίνουν γρήγορα βήματα, προκειμένου να προχωρήσει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη δημιουργία του εκθεσιακού κέντρου. Παράλληλα, όπως λένε οι διοικήσεις των δύο εταιρειών αλλά και οι φορείς με τους οποίους συνομίλησε η “ΜτΚ”, το οικόπεδο που θα αναπτυχθεί το εκθεσιακό κέντρο θα πρέπει να είναι από 600 έως 1.000 στρμ., προκειμένου η Θεσσαλονίκη να διεκδικήσει μεγάλες διοργανώσεις, όπως η Expo.
Όσον αφορά την προοπτική ο χώρος που κατέχει σήμερα η ΔΕΘ να αναπλαστεί σε μητροπολιτικό πάρκο, οι διοικήσεις των δύο εταιρειών αλλά και οι φορείς συμφωνούν, αρκεί να δημιουργηθούν και άλλοι χώροι (ψυχαγωγικοί και πολιτιστικοί) που θα μπορέσουν να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους Θεσσαλονικείς αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης. Οι χώροι που θα δημιουργηθούν θα πρέπει να συνάδουν και να ενισχύουν με την παρουσία τους υφιστάμενους (μεταξύ άλλων συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, Πύργος του ΟΤΕ, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Παλέ Ντε Σπόρ).

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Οι υπέρμαχοι της ανατολικής πλευράς της πόλης κάνουν λόγο για μία περιοχή που διαθέτει προοπτικές και υποδομές, καθώς βρίσκεται εγγύς του αεροδρομίου, των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, προσφέρει τη δυνατότητα εύκολης και γρήγορης πρόσβασης στη Χαλκιδική και στα ξενοδοχεία της, έχει εμπορικά κέντρα.
Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των ευρωπαϊκών εκθεσιακών κέντρων μεταξύ άλλων στο Μπιλμπάο, στο Παρίσι, στο Μιλάνο που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τα αεροδρόμια και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΩΝ
Πολλοί είναι οι υπέρμαχοι της επιλογής της Δυτικής Θεσσαλονίκης με αιχμή του δόρατος τους Λαχανόκηπους, μίας περιοχής που το τελευταίο διάστημα αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα ελκυστική για τους επενδυτές, οι οποίοι, θέλοντας να αποκομίσουν το μεγαλύτερο δυνατό όφελος από την πολυσυζητημένη μετεγκατάσταση του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου, σπεύδουν να τοποθετηθούν στην εν λόγω περιοχή.
Οι οπαδοί της Δυτικής Θεσσαλονίκης κάνουν λόγο για μία περιοχή που δικαιούται τη δική της ευκαιρία, καθώς επί μακρόν έχει ταυτιστεί με την υποβάθμιση. Οι ίδιοι κύκλοι λένε ότι η ανατολική περιοχή συγκεντρώνει πληθώρα άλλων χρήσεων (οικιστικών, εμπορικών, επιχειρηματικών) και είναι ήδη κορεσμένη.
Την περίπτωση των Λαχανόκηπων εξέτασε διεξοδικά και η μελέτη που εκπονήθηκε για τη διοργάνωση της Expo στη Θεσσαλονίκη. Στις παρατηρήσεις χαρακτηρίζεται ως “φθαρμένη βιομηχανική περιοχή – ζώνη μεταφορών”. Η περιοχή εκτείνεται μεταξύ Δενδροποτάμου – Δυτικής Εισόδου και 26ης Οκτωβρίου – Λιμένα (6ου προβλήτα) σε εντός και εκτός σχεδίου ζώνες των δήμων Θεσσαλονίκης και Μενεμένης.
Ιδιαίτερα θολό είναι το τοπίο όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς καθώς υπάρχουν διεκδικήσεις ετών από βυρσοδεψεία, ιδιοκτησίες ευρύτερου δημόσιου τομέα -μεταξύ άλλων ΟΣΕ, ΚΕΔ-, ιδιωτικές ιδιοκτησίες. Παράλληλα στην περιοχή υπάρχει βάση καυσίμων του ελληνικού στρατού, ενώ σύμφωνα με την προαναφερθείσα μελέτη τα εδάφη στην περιοχή παρουσιάζουν προσχωσιγενή προβλήματα, που αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την θεμελίωση έργων.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Την ανάγκη να ανοίξει σύντομα ένας διάλογος μεταξύ των φορέων της Θεσσαλονίκης ώστε να διατυπωθεί μία ενιαία πρόταση για να κατατεθεί στην κυβέρνηση σχετικά με τη μεταφορά της Διεθνούς Εκθέσεως, εκτός του κέντρου της πόλης, επισημαίνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Ο δήμαρχος τονίζει πως καλύτερος χώρος για τη ΔΕΘ είναι οι Λαχανόκηποι, μία περιοχή με πολλά πλεονεκτήματα, υπογραμμίζοντας πως είναι ευκαιρία να ενισχυθεί και η δυτική πλευρά της πόλης.
“Η εξαγγελία Καραμανλή κινείται σαφώς προς θετική κατεύθυνση. Θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ευρύς διάλογος ώστε να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί και θα ενώνει την κοινωνία”, σημειώνει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να ακουστούν οι προτάσεις όλων των φορέων και των δήμων, όμως για ένα τέτοιο μεγάλο εγχείρημα με προοπτική δεκαετιών, οι τελικές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδιασμού και μετά από διεθνή διαγωνισμό. “Ένα διεθνή διαγωνισμό που θα αφορά τόσο το χώρο μετεγκατάστασης και τη διαμόρφωσή του, όπως λέει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, όσο και τη χρήση των σημερινών εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, όπου θα πρέπει να αποφύγουμε μεγάλα κτίσματα και πολυκαταστήματα. Οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στην πολιτεία”.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ
“Στο πλαίσιο της διεκδίκησης της EXPO 2008 ο φάκελος υποψηφιότητας που κατατέθηκε οριοθετούσε μια συγκεκριμένη, ρεαλιστική και μελετημένη πρόταση για τη δημιουργία ενός νέου Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου στη Δυτική Θεσσαλονίκη στην έκταση του ΤΕΙ” τονίζει ο δήμαρχος Εχέδωρου Γιώργος Αρβανιτίδης προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη επιλογή συνδυάζει μια σειρά από πλεονεκτήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, “η περιοχή βρίσκεται σε απόσταση μόλις 11 χλμ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξασφαλίζει πολύ καλή προσπελασιμότητα με το σύνολο της πόλης, του νομού, της περιφέρειας και της χώρας οδικώς, σιδηροδρομικώς αλλά και μέσω θαλάσσης, ενώ έχει πολύ καλή σύνδεση με το αεροδρόμιο, μέσω της περιφερειακής”.
“Οι υφιστάμενες μεταφορικές υποδομές ελαχιστοποιούν το κόστος των απαιτούμενων συμπληρωματικών έργων, ενώ στα παραπάνω πλεονεκτήματα προστίθεται το πάγιο αίτημα των κατοίκων της δυτικής περιοχής της Θεσσαλονίκης για τη διασφάλιση της κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης”, τονίζει.

ΔΥΤΙΚΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΒΕΘ ΚΑΙ ΕΕΘ
Θετική τόσο για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα όσο και για την πόλη της Θεσσαλονίκης θα είναι η μετεγκατάσταση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Σωτήριο Μαγόπουλο. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τη δυτική Θεσσαλονίκη περιοχή με μέλλον αναφέροντας ενδεικτικά ως καλές επιλογές τη Σίνδο, τους Λαχανόκηπους και το Καλοχώρι.
“Ο χώρος όπου θα δημιουργηθεί το νέο εκθεσιακό κέντρο θα πρέπει να έχει ορίζοντα τουλάχιστον 100 ετών και να διαθέτει λειτουργικές και σύγχρονες υποδομές, όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν μεγάλες διοργανώσεις, που θα μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε εκ νέου την ΕΧPO” σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ τονίζοντας ότι η μετεγκατάσταση του εκθεσιακού κέντρου θα ωφελήσει την ίδια την πόλη, καθώς θα μπορέσει να αποκτήσει ένα πνεύμονα πρασίνου με χώρους αναψυχής – ψυγαγωγίας αλλά και υπόγειες θέσεις στάθμευσης.
Χρυσή ευκαιρία για μια ευρεία πολεοδομική και αισθητική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζει την εξαγγελία Καραμανλή ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) Μιχάλης Ζορπίδης. “Δεδομένου ότι η ανατολική περιοχή συγκεντρώνει πληθώρα άλλων χρήσεων (οικιστικών, εμπορικών, επιχειρηματικών) και είναι ήδη κορεσμένη, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να κινηθούμε στη Δυτική Θεσσαλονίκη, που ούτως ή άλλως δικαιούται τη δική της ευκαιρία με μια παρέμβαση που θα αλλάξει την εικόνα υποβάθμισης. Δεν είναι της παρούσης στιγμής να μιλήσω για συγκεκριμένο χώρο. Αυτό που πρέπει να γίνει σε αυτήν τη φάση είναι η εκπόνηση μελέτης για να προκύψουν οι καταλληλότεροι χώροι” καταλήγει ο κ. Ζαρπίδης.

ΌΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
Το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ έχει επανειλημμένως επισημάνει, στη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών, την ανάγκη μετακίνησης του εκθεσιακού κέντρου και έχει προτείνει “την ανάπλαση του χώρου που θα απελευθερωθεί σε μητροπολιτικό πάρκο”, αναφέρει ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Αναστάσιος Κονακλίδης υπογραμμίζοντας ότι η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ θα βοηθήσει αφενός τις ίδιες τις εταιρείες HELEXPO ΑΕ και ΔΕΘ ΑΕ, που δύνανται να αποκτήσουν αναβαθμισμένους εκθεσιακούς χώρους, ικανούς να σταθούν με αξιώσεις απέναντι στον διαρκώς εντεινόμενο ανταγωνισμό στη διεθνή εκθεσιακή αγορά. Αφετέρου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, θα ωφεληθεί η Θεσσαλονίκη, που θα μπορέσει επιτέλους να “ανασάνει”, αποκτώντας ένα μητροπολιτικό πάρκο-πνεύμονα πρασίνου και χώρο αναψυχής.

9+1 υποψήφιες περιοχές
Δέκα σημεία της Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων το ένα έχει ήδη αποκλειστεί (αυτό του κέντρου), μελετήθηκαν διεξοδικά στο παρελθόν με αφορμή τη μελέτη που εκπονήθηκε για τη διοργάνωση της Expo στη Θεσσαλονίκη. Τα εν λόγω σημεία δεν αποκλείεται να πέσουν εκ νέου στο τραπέζι του διαλόγου, προσθέτοντας σε αυτά και νέες περιοχές.
Τα 9+1 σημεία ήταν:
– Λιβαδάκι Περαίας
– Αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ, νότια του οικισμού της Θέρμης
– Αγρόκτημα ΑΠΘ
– Περιοχή Ανθεμούντα του δήμου Θέρμης
– Ωραιόκαστρο, εξωτερική περιφερειακή
– Εγνατία κόμβος Λαγκαδά- Δερβένι
– Λαχανόκηποι
– Αγρόκτημα ΤΕΙ Σίνδου (είχε επιλεγεί για την Expo)
– Σίνδος ΒΙΠΕΘ
– Κέντρο
Σημειώνεται ότι o ισπανός αρχιτέκτονας Σαντιάγκο Καλατράβα είχε προχωρήσει σε μελέτη για την ανάπλαση του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης. Ο αρχικός σχεδιασμός Καλατράβα φιλοδοξούσε ξεκινώντας από την Άνω Πόλη και καταλήγοντας στην παραλία να συνδέσει το διεθνές εκθεσιακό κέντρο με την καθημερινή ζωή της Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας παντού δακτύλους πρασίνου. Η ευρύτερη ανάπλαση της περιοχής θα έχει ως αιχμή του δόρατος το εκθεσιακό κέντρο. Η πρόταση, αν και είχε χαρακτηριστεί φιλόδοξη και εντυπωσιακή από τους φορείς της πόλης, δεν κατόρθωσε… να περπατήσει.

Ικανοποιημένες οι διοικήσεις ΔΕΘ και Helexpo

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζει την εξαγγελία του πρωθυπουργού για τη μετεγκατάσταση του εκθεσιακού κέντρου ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ και του ΕΒΕΘ Δημήτρης Μπακατσέλος. “Θεωρώ ότι η εξαγγελία του πρωθυπουργού έγινε σε καλή χρονική συγκυρία. Είναι μία περίοδος που ‘τρέχουν’ διάφορα έργα στην πόλη: το μετρό, η επέκταση του αεροδιαδρόμου, η ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού. Στην περίπτωση της παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης τα πράγματα εξελίχθηκαν γρήγορα. Θα πρέπει και το θέμα της μετεγκατάστασης του εκθεσιακού κέντρου να κινηθεί γρήγορα”, σημειώνει ο κ. Μπακατσέλος.
Για το ζήτημα της περιοχής στην οποία θα εγκατασταθεί το νέο εκθεσιακό κέντρο ο κ. Μπακατσέλος σημείωσε: “Κύρια συστατικά για την επιλογή της περιοχής είναι η προσβασιμότητα, η έκταση του οικοπέδου, όπου θα χωροθετηθεί η έκθεση, που θα πρέπει να κυμαίνεται από 600 έως 1000 στρμ., προκειμένου να διεκδικήσει μεγάλες διοργανώσεις, το ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς, η γειτνίαση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, με ξενοδοχεία, με χώρους ψυχαγωγίας”.
Σύμφωνα με τον κ. Μπακατσέλο το ζήτημα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ είναι ευθύνη όλων των φορέων “για το λόγο αυτό θα πρέπει να βοηθήσουμε ώστε να προχωρήσει άμεσα”.
“Ως διοίκηση της ΔΕΘ θα κινηθούμε τεχνοκρατικά, βάσει μελετών που θα τεθούν υπόψη των συναρμόδιων υπουργείων”, λέει ο κ. Μπακατσέλος.
Ικανοποιημένος από την εξαγγελία του Κώστα Καραμανλή εμφανίζεται ο πρόεδρος της Helexpo Αριστοτέλης Θωμόπουλος υπογραμμίζοντας ότι η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ ήταν πάγιο αίτημα της εταιρείας στην οποία προΐσταται. “Το καινούργιο εκθεσιακό κέντρο που θα δημιουργηθεί θα δώσει νέες προοπτικές στη ΔΕΘ αλλά και στην πόλη. Παράλληλα η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει μητροπολιτικό πάρκο”, αναφέρει ο κ. Θωμόπουλος. Στην ερώτηση ποια περιοχή θεωρεί ότι διαθέτει τα περισσότερα πλεονεκτήματα προκειμένου να μετεγκατασταθεί η ΔΕΘ τονίζει: “Η επιλογή της περιοχής θα γίνει βάσει μελέτης, προκειμένου να αναδειχθεί η καλύτερη δυνατή λύση, σε βάθος χρόνου, πέρα από σκοπιμότητες. Είναι πολύ βιαστικό να γίνονται τοποθετήσεις για την ‘καλύτερη’ περιοχή”, υπογραμμίζει ο κ. Θωμόπουλος επισημαίνοντας ότι “ως Helexpo θα συνδράμουμε σε ό,τι μας ζητηθεί από την κυβέρνηση”.

“ΚΑΘΑΡΗ” ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Θετικά βλέπουν την προοπτική δημιουργίας νέου εκθεσιακού κέντρου τα σωματεία των εργαζομένων στη ΔΕΘ ΑΕ «Ν. Γερμανός» και «ΣΕΔΕΘ». Παράλληλα συμφωνούν για τη διατήρηση της κυριότητας των νέων χώρων από τη ΔΕΘ ΑΕ. Σύμφωνα με το μέλος του δ.σ. του συλλόγου εργαζομένων «Ν. Γερμανός» Κώστα Μαυράκη το νέο κέντρο θα πρέπει να έχει έκταση τουλάχιστον 1.000 στρεμμάτων και να είναι καθαρή ιδιοκτησία, ώστε να μη χρειαστούν χρονοβόρες απαλλοτριώσεις. “Η έκταση επιβάλλεται να συνδέεται με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να είναι εύκολα προσβάσιμη. Πιθανή μετακίνηση σε ακατάλληλη περιοχή θα ήταν ταφόπλακα για τον θεσμό”, σημειώνει ο κ. Μαυράκης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΘ Θανάσης Δρογαλάς επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι επιθυμούν ένα εκθεσιακό κέντρο εκτός πόλης, αλλά δίπλα σε υποδομές, ενεργειακά και αισθητικά επαρκές.

[1] http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=24326

21 10 2009
Ανάγκη για άμεσες αποφάσεις « Thessaloniki 2020 blog

[…] στο νέο χώρο με χρονοδιάγραμμα διετίας με ταυτόχρονη ανάπλαση του παλαιού χώρου σε μητροπολιτικό πάρκο, με μουσεία και ελαφρές χρήσεις πολιτισμού, αναψυχής […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: